Scaletron

Scaletron je jedinstveni sistem za spriječavanje kamenca.

Prikladan za obradu pitke vode u rezidencijalnim i komercijalnim sustavima. Površinski dodir vode sa komponentama obrade je znanstveno dokazano da stvara najpotpuniju kemijsku reakciju predstoječeg CaCO3.

SCALETRON
  • Jedinstveni sistem katalizatorske obrade
  • Neovisno dokazana tehnologija skoro prijeko 40 godina.
  • Nepotrebno napajanje
  • Nije potreban servis ili održavanje
  • Odobreno od strane WRAS-a i HZZJZ “AndrijaŠtampar”

Bez potrebe za napajanjem, Scaletron se može instalirati u izoliranim područjima,vertikalno ili horizontalno. Pravilno instaliran Scaletron neće imati dramatičan učinak na gubitak pritiska, te taj gubitak neće biti iznad 2% u večini slučajeva.

Nema problema za izvođače radova, nema električnih žičnih poveza,nema napajanja i nema mehaničkih dijelova koji podliježu kvarovima.Jednom kada se Scaletron instalira, korisnici mogu očekivati minimalan rad od 10 godina.

Kućište može biti od nehrđajučeg čelika, plastike, bakra, poluplemenite slitine, tlačni spojni elementi mesinga.

Kako radi?

Prolaskom vode kroz SCALETRON ©, voda je podvrgnuta vrtložnoj interakciji s katalitičkom jezgrom izrađenom od patentirane legure.

Različite vrste metala i voda stvaraju efekt akumulatora i proizvode vrlo slabu električnu struju. Navedena električna struja uzrokuje važnu promjenu. Postotak kalcija i ugljika prisutnih u vodi izlazi iz otopine i raspršuje se stvarajući kalcijev karbonat u obliku aragonita. Mikroskopski velike formacije kristala aragonita ostaju u vodi i bezopasno prolaze kroz sustav. Promjene u temperaturi ili vrijednosti pH više ne uzrokuju tvrde naslage kamenca. Kalcij i ugljik koji su raspršeni u obliku stabilnih kristala aragonita više se u otopini ne mogu taložiti kao kalcit. SCALETRON ima dužu spiralu kojom se postiže bolji efekat te je pogodniji za osjetljive profesionalne uređaje.

Jednom instaliran, Scaletron nije potrebno održavati, nema zamjenskih dijelova i period trajanja bi trebao biti najmanje 10 godina.

Scaletron je dizajniran da umanji ili ukloni kamenac prouzročen tvrdom vodom. Koristi Scaletron-a mogu biti vidljive bilo kada između jednog tjedna, do tri mjeseca, ovisno o postojećoj nakupini kamenca i učestalosti upotrebe vode.

U instalacijama gdje već postoji nakupina kamenca, može potrajati da pročišćena voda ukloni stare naslage kamenca i za vrijeme tog `čišćenja`, može se činiti kao da se povećavaju naslage kamenca na odvodima dok se sav kamenac ne očisti.

U starim zgradama, gdje su stare i teške nakupine kamenca u vodenim sistemima, efekt `čišćenja` može otkriti rupice, prouzročene kisikom zatvorenim zbog starih nakupina kamenca. Na te instalacije treba obratiti pozornost za vrijeme instalacije.

Električni grijači stajaćih voda stvaraju paru između elementa i vode, te je zbog toga preventiva manje efektna i mogu razviti tanki slojevi kalcita. Najveći benefit je kod protočnih sistema.

U prvom slučaju rok trajanja grijača će i dalje biti veći uspoređujući ih sa grijačima nepročišćene vode.

Rok trajanja

Scaletronov minimalni rok trajanja iznosi 10 godina. U nekim slučajevima, Scaletron je radio i preko 20 godina.

Garancija

Scaletron dolazi uz garanciju zamjene materijala u roku od 10 godina. Ako postoji oštećenje materijala Scaletron-a, može biti vraćen na popravak. Ukoliko se Scaletron ne može popraviti, biti će zamijenjen sa postotkom od cijene novog, ovisno od godina uporabe

team-img1
Hitne intervencije i kontakt

Za hitne intervencije nazovite nas na 099 770 9388.

Možete nas kontaktirati i putem kontakt forme. U najkraćem roku rado ćemo Vam odgovoriti na sva pitanja i nejasnoće. Ponude dostavljamo odmah po primitku upita.